Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΟΓΚΟΛ, ΤΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ “ΣΙΘΩΝΑ” ΣΤΟΝ 41ο ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ!..

Γιατί, ξέρετε, όταν εμείς οι Έλληνες ασκούμε προπαγάνδα ή εθνική πολιτική, υψηλή διπλωματία, δεν... παιζόμαστε με ΤΙΠΟΤΑ!

Σε έναν μίζερο, φτηνιάρικο, υποτονικό, και εντελώς αφιλόξενο* “41ο Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου”, παρά τις αθυροστομίες που εκστόμιζε όλη τη μέρα εκείνη η “Γαλιάντρα του Μικροφώνου” στη παραλία περί του “Φιλόξενου της Νικήτης”, τα ανεγκέφαλα παιδάρια του “Σίθωνα”, που θέλουν ντε και καλά να παριστάνουν τους μεγάλους, έδωσαν την χαρά για... εθνική υπερηφάνεια στις “Ορχιδέες του Βουκεφάλα”, να πανηγυρίσουν ακόμα ένα τρόπαιο, το 3ο, στο μεγάλο αυτό “Κράτος” και “Έθνος των “Μακεδόνων”, των “Γύφτων και Απάτριδων” δηλαδή, των Βαλκανίων, ύστερα και από τα εγκαίνια του, 25 μέτρων ύψους, αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο ύψωσαν πρόσφατα στις βόρειες “Σκοπιές”, να φαίνεται και από τη... Θεσσαλονίκη! Και που τα ανεγκέφαλα του “Σίθωνα”, δεν ξέρουν, ή δεν έχουν είδηση, τι τους γίνεται!
Πάλι καλά που δεν παίξανε και τον “Εθνικό” τους Ύμνο στη Νικήτη τη βραδιά των απονομών, στον οποίο ακούγεται και ότι όλη η Χαλκιδική, είναι “Μακεδονική γη αλύτρωτη”, να μαζευτούν και όλες οι άλλες “Ορχιδέες του Βουκεφάλα” που πάτησαν ζάπλουτοι τουρίστες το χωριό, πλένουν τζάμπα τους κώλους τους στις καλύτερες παραλίες, ξοδεύουν τα γρόσια αμέτρητα, οσμίζοντας απ' έξω την τσίκνα των μαγειρείων και των ταβερνών της Νικήτης, ικανοποιούμενοι στο τέλος, με μια καλαμπο-κουκνάρα που τους πουλούν τα αδέλφια τους, ανάμεσα στις καφετερίες αχταρμά και χύμα Γιάννη Τζίτζιο, ρακένδυτοι και φοροφυγάδες Αλβανοί.
Ξέχασαν τελείως τα ανεγκέφαλα τι συνέβη πριν από 5-6 χρόνια μ' εκείνον τον καραγκιόζη που δεν παρέστη καν, το βράδυ στην απονομή των μεταλλίων -και που για μας εκείνη την χρονιά δεν υπήρξε “πρώτος”, του αφαιρέσαμε το μετάλλιο μετά την προκλητική εκείνη εμφάνισή του στον τερματισμό- ξέχασαν τελείως ότι και η “ΕΕ”, άρχισε να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της με τη στάση τους και τις τσιριμόνιες τους στο θέμα για την ονομασία -αν θα λέγονται μέτριες ή υπερμεγέθης “Ορχιδέες του Βουκεφάλα”- και τους μηνύει τα αμήνυτα!..
Τα ανεγκέφαλα παιδάρια του “Σίθωνα”, χάρισαν λοιπόν και φέτος, άλλο ένα χρυσό μετάλλιο όπως είπαμε, το 3ο, σ' αυτές τις “Ορχιδέες”, να έχουν να μετρούν 3 πρωτιές αυτοί, στον “Νο1” Κολυμβητικό Αγώνα των Βαλκανίων του καλοκαιριού, και άσκησαν ακόμα μια φορά υπερήφανη και εγέρωχη, υπεράνω... πάσης υποψίας εθνική πολιτική, για όλους εμάς τους υπόλοιπους Έλληνες!
Γιατί κανένας εκεί μέσα στο μοναρχο-φασιστικό και δικτατορικό, ντεμέκ συμβούλιο του “Σίθωνα” -ένα ανύπαρκτο σωματείο το οποίο εμφανίζεται κάθε χρόνο μονάχα τον Ιούλιο- δεν του πέρασε ούτε μια στιγμή από το μυαλό, να ΜΗΝ κάνει δεκτή την αίτηση αυτού του γύφτου, και να μην τον αφήσει να πάρει μέρος με ένα οποιονδήποτε λόγο, στον 41ο Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου!
Γιατί πρέπει κι εμείς κάποτε, να το παραδεχτούμε, στην τύφλα μας τη μαύρη που μας οδήγησε η διεθνής σπείρα που επεξεργάζεται καθημερινώς και αόκνως την διάλυση της Ελλάδος (“Τσαντιροπαπανδρούτσογλου και Σία - Άγρια Συμμορία”), ότι υπάρχουν εδάφη της Μακεδονίας μας αλύτρωτα, και εκτός των βορίων γεωγραφικών συνόρων της Ελλάδος.
Η Μακεδονία και στα αρχαία χρόνια και τώρα, περιελάμβανε και περιλαμβάνει γεωγραφικά εδάφη μέχρι τα Σκόπια (οι βόρειες “Σκοπιές” της Μακεδονίας), και όλη την περιοχή του “Πυρήν” στην νότια Βουλγαρία.
Και ότι κάποτε, πρέπει κι εμείς, από ανοήτως δικαιολογούμενοι και αμυνόμενοι όλα αυτά τα τελευταία 60 χρόνια που είμαστε σ' αυτά τα θρασίμια, να περάσουμε στην ισοπεδωτική επίθεση, γιατί μόνον αυτή είναι η γλώσσα που καταλαβαίνουν οι εχθροί και οι θρασύδειλοι των γειτόνων μας, μ' αυτή πρέπει να “πληρώνονται”, και μ' αυτήν πρέπει κάποια στιγμή να τους “πληρώσουμε”, να “πληρωθούν”!
Αλλά όταν αφήσεις τα σοβαρά και τα σπουδαία, να τα διαχειρίζονται τα παιδία και τα ανεγκέφαλα του “Σίθωνα”, αυτά τα φοβερά παθαίνεις! Κι άλλο κακό χειρότερο, ο Δίας και η Αφροδίτη να φροντίσουν, ώστε να μη μας βρει στο μέλλον!

Φ
αίνεται όμως στον φετινό Διάπλου μας βρήκε, και ήταν το δεύτερο κατά τη διάρκεια της μέρας του Αγώνα, μετά την ψυχρολουσία-πρωτιά που δεχτήκαμε του Γύφτου των Σκοπίων, και τον δήμαρχο Σιθωνίας να κρατάει σφιχτά και ψηλά το χέρι του με το τρόπαιο, να τον συγχαίρει και να τον αγκαλιάζει, που να, επί τέλους, ένας “γνήσιος Μακεδόνας”, στην ξευτίλα και την διεθνή ανυποληψία που μας οδήγησαν τα λαμόγια και οι ψευτοπολιτικάντιδες της Ελλάδος ζητιάνους και επάιτες, μας έκανε εθνικά υπερηφάνους!

Γιάννη, είχες δεν είχες, τράβηξες πάλι από την τράπουλα, το δέκα το καλό! Να σε χαίρετε και να σε καμαρώνει, όλη η Σιθωνία!

ΚΙ ΑΛΛΗ... ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ!..

Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα”, λέει μια πάνσοφη παροιμία... Λόγω κρίσεως και στο τζάμπα, έτσι για να ικανοποιήσει το ψώνιο του ότι είναι μέγας “κονφερανσιέ”, όπως αποκαλείτε αυτό το επάγγελμα γαλλιστί, επανήλθε στο “μικρόφωνο” και τη ζωντανή μετάδοση του Αγώνα στην εξέδρα της παραλίας, της Γραμματείας, εκείνος ο γελοίος ψευτοδιδάσκαλος με τους γλάρους που γίνονται ψάρια, τα ψάρια που γίνονται πουλιά, τα πουλιά που κάνουν παρέα στο βυθό, ερωτοτροπούν με τις... νηρηίδες και τον “Ποσειδώνα”, την “φιλόξενη ακτή της Νικήτης” (βλέπε και παρακάτω - τονίζοντας κάτι υπέρ του δέοντος, υπογραμμίζεις εντελώς το αντίθετο)... Τις “αεικίνητες” (ανθρώπινες φιγούρες, κάποιες ήταν και άνω των 800 κιλών), και τον... παν-σοφολογιότατο, “τιμής ένεκεν”, της Εβραιοχριστιανικής μασονίας, να βραβεύει -αυτό το ευχαριστηθήκαμε σφόδρα- την “Ορχιδέα του Βουκεφάλα”, τον πρώτο κολυμβητή, το βράδυ στην απονομή των μεταλλίων! Ο οποίος το πιο σίγουρο, ήταν ότι μπορεί να ήταν και άθεος, μια και στο “κράτος των 200 χιλιομέτρων” από το οποίο προέρχεται (εύστοχη παρατήρηση του Τόμυ από την Στρώμνιτσα), οι περισσότεροι είναι ή άθεοι, ή κομμουνιστές!
Από τις 8 η ώρα το πρωί λοιπόν, αυτός ο γελοίος καταβρόχθισε στην κυριολεξία της λέξεως το μικρόφωνο, το τι μπούρδα, τι ανοησία, και προπαντός, τι παραπληροφόρηση εκστόμισε, πέραν των σαρδάμ-μπουρδάμ και άλλων παροξυτόνων τα οποία άφησε ελεύθερα στο στερέωμα να πλανηθούν και πάλι τεράστια ηχορύπανση, δεν περιγράφεται!
Για μια στιγμή μάλιστα, και όταν όλοι ψάχναμε το φάρμακο πως; να τον σταματήσουμε, την λεκτική μόλυνση που κατατρυπούσε τα ώτα μας και το μυαλό μας, τα ΜΜΕ που κάλυπταν τον Αγώνα, τα ηλεκτρονικά, κατάλαβαν ότι αυτά που ακούγονταν, και που μοιραία θα έμπαιναν ως αναγκαίο κακό στις παρουσιάσεις των δελτίων ειδήσεων ή των αφιερωμάτων τους, σταμάτησαν να “γράφουν” ή να αναμεταδίδουν τις αφίξεις των κολυμβητών-νικητών στην εξέδρα, ανάμεικτες με τη μπουρδολογία αυτού του γελοίου, και υπέβαλλαν τις ερωτήσεις τους ή έπαιρναν τις συνεντεύξεις τους σε δεύτερο πλάνο, κατ' ιδίαν από τους κολυμβητές. Οι οποίες όμως γι' αυτούς, καταντούσαν μια δεύτερη επίπονη εργασία, λόγω της εξαντλήσεώς τους στον ολοήμερο κολυμβητικό αγώνα.

Ανάμεσα στις διορθώσεις, και σ' αυτά τα παραπληροφοριακά για τον Διάπλου που ελέχθησαν και ακούστηκαν από τον εν λόγω “Ξουράφι κονφερανσιέ”, είναι:

1. Στον Α' Διάπλου το 1971 δεν τερμάτισε κανείς άλλος των “6”, πλην του Άγγελου Κουτλιάνου και του Τάκη Ξανθόπουλου. Ο οποίος Τάκης μάλιστα, τερμάτισε χωρίς να το καταλάβει καν ύπτιος -αφού είναι γνωστό τοις πάσι, ο Τάκης δεν ξέρει... να κολυμπάει. Κολυμπούσε καθόλη τη διαδρομή μόνον ανάσκελα, αυτό ήξερε, αυτό ξέρει, αυτό έκανε... Κι έτσι ανάσκελα, με ούριο άνεμο και πάρα πολύ καλή τύχη, χωρίς να το καταλάβει καν πως; ο Τάκης Ξανθόπουλος εκείνον τον Ιούλιο του 1971, βρέθηκε σώος και αβλαβής, απέναντι στο... “Νησί των Φαιάκων” ναυαγός, δηλαδή την ακτή της Κασσάνδρας (Καλλιθέα).
2. Ο Νίκος Μπιλάλης, σε κάποια στιγμή μετά από αρκετά χιλιόμετρα εγκατέλειψε.
3. Ο Θανάσης** Βασιλάκης από τον Πολύγυρο (και όχι ο Γιώργος Καραθανάσης), πολύ νωρίς τον πήγε το κύμα στη Μεταμόρφωση, όπου σαν νέος πολύπαθος Οδυσσέας και αυτός (τον άνδρα τον πολύπαθο / τραγούδησέ μου μούσα), πάτησε επιτέλους, σίγουρα... ακτή!
4. Ο Ιωακείμ Παπάγγελος, ο μόνος που ακολούθησε τον Άγγελο Κουτλιάνο, αλλά εκ του μακρόθεν, λιποθύμησε μετά από άγριο ξερατό και βούλιαξε στο νερό, όπως ήταν νύχτα και θεοσκότεινα, ο βαρκάρης του είδε κι απόειδε να τον βρει, να τον ανεβάσει σώο, πλην ημιθανή στη βάρκα, 1,5-2 μίλια πριν από την... αφιλόξενη ακτή της Καλλιθέας.
5. Ο Νίκος ο Παπαθανασίου, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα τότε, δήθεν ηρωικώς μαχόμενος και αυτός, τερμάτισε(!), αφού κολύμπησε ο έρμος κάνα-δυο χιλιόμετρα στην αρχή, όσο του επέτρεπαν οι πάντοτε ολιγοστές δυνάμεις του, παρέα λιγάκι στους υπόλοιπους, και μετά, τέρμα! Αυτό ήταν! Πάπαλα!.. Ούτε ηρωισμοί, ούτε παλικαριές, ούτε αντοχές, ο πρώτος Διάπλους γι' αυτόν, ήταν μικρότερος ακόμα και από τον... “Μικρό Διάπλου” των πιτσιρικάδων της Παρασκευής, “Καστρί - Παραλία Νικήτης”.
6. Ο “Τίμιος Σταυρός” που κρατούσε... πανύψηλα ο Άγγελος Κουτλιάνος στο νερό για να μην βραχεί, και μέχρι να βγει στην ακτή της Καλλιθέας -σα να γιόρταζε όψιμα Θεοφάνια- δεν ήταν τίποτα άλλο, από ένα μαλαματένιο ή μπακιρένιο σταυρουδάκι που είχε στο λαιμό του μορφατάρι, αλλά και για τον λόγο ότι ο Άγγελος, αν κρατούσε ψηλά έναν ολόκληρο “Τίμιο Σταυρό”, σαν αυτόν των αγ(ρ)ίων Κωνσταντίνου και Ελένης, δεν θα κολυμπούσε τον Α' Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, αλλά θα περπατούσε... τη θάλασσα της Τιβεριάδος!
7. Το “ηθικόν ακμαιότατον”, ακούστηκε πράγματι στην αρχή για λίγο από τον Μάκη (Παπάγγελο), σύντομα όμως σταμάτησε κι αυτό, για τον απλούστατο λόγο πλάι του, δεν υπήρχε κανείς άλλος από τον ίδιο... να τον ακούσει!
8. Στην Καλλιθέα απέναντι, δεν ήξεραν καν τι συνέβη το πρωί κρυφά και σε μια από τις απόμερες ακτές, παραλίες της Νικήτης, όταν μαθεύτηκε το γεγονός αργά το απόγευμα, ο λαός εκεί δεν προσέτρεξε για να ζητωκραυγάσει τους νικητές μετά βαΐων και κλάδων, αλλά περίεργος πήγε να δει τα... πτώματα κάποιων αλαφροΐσκιωτων χαζών, που πνίγηκαν έτσι για πλάκα στα καλά καθούμενα, και να τα μοιρολογήσει!
9. Το έναυσμα του Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου εκείνη την εποχή, ήταν για να τιμηθούν -και στη Χαλκιδική- τα “150 χρόνια της Επαναστάσεως του 1821” ενάντια στους Τούρκους που γιορτάζονταν σε όλη την Ελλάδα, με κάτι πολύ διακριτικό, πολύ δυνατό, πολύ ηρωικό, γιατί όχι και... πένθιμο -παρά λίγο να γίνει- από τον “Σύλλογο Φοιτητών Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη” (Πρίγκηπος Νικολάου 10).
Ο “Σύλλογος Φοιτητών Χαλκιδικής” στη Θεσσαλονίκη, ήταν αυτός που έριξε την ιδέα και την έκανε πράξη, του “Α' Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου” το 1971. (Παπάγγελος - Σιώκος - Δαγκίλας)


Μεταξύ σοβαρού και αστείου:

1. Η πατάτα της εκκινήσεως του Διάπλου, τον πρώτο χρόνο από την Νικήτη στην Καλλιθέα (η οποία δεν πάρθηκε και με τοπικιστικά κριτήρια), ευτυχώς, διορθώθηκε εύκολα και γρήγορα για τους Νικητιανούς (από τον Μάκη Παπάγγελο, ο οποίος βρήκε και τελείως αδιάφορους τους άλλους δύο της ιδέας), γιατί σήμερα αυτοί που θα ντραγκόνωνταν και θα πανηγύριζαν για όλα, δεν θα ήταν οι “φιλόξενοι” και παράτολμοι Νικητιανοί, αλλά οι... αφιλόξενοι και άσπονδοι ανταγωνιστές τους της Κασσάνδρας, οι Αθυτιώτες!
2. Ο Μάκης ο Παπάγγελος, ούτε που το διανοήθηκε να ξανακάνει τέτοια τρέλα, χαζομάρα, παρότι ήταν ο ένας από τους τρεις που την εισηγήθηκε τότε στην αρχή, και μετά την πρώτη κασκαρίκα-ζημιά που έπαθε, παρολίγον να αποδημήσει εις Κύριον στον ανθό της ηλικίας του! Σήμερα, από το μετερίζι του στην ακτή της Κοβιούς, και κάθε χρόνο τον Ιούλιο που γίνεται ο Διάπλους, ξεσκονίζει... τα κιάλια του, βγάζει την πολυθρόνα του στην παραλία, μπήγει τα πόδια της βαθιά στην άμμο και, γερόλυκος των θαλασσών, σκέτος φαλαινοθήρας κάπτεν-Χουκ, τον παρακολουθεί από εκεί, πατώντας γερά στη γη, εκ του ανέτου και του ασφαλούς!
Μπαίνει όμως στον κόπο το βράδυ στο “σερέμονι”, να έρθει μέχρι τη “Σκάλα” στην παραλία της Νικήτης κούτσα-κούτσα με το μπαστουνάκι του, και να στεφανώσει κάποιον, από τους σημερινούς δέλφινες αθλητές κολυμβητές και πολυνίκες. Κι αυτό καλό είναι για σένα Μάκη, τώρα στα γηρατειά σου!

3. Ο Άγγελος Κουτλιάνος, έδωσε υπεροπτικά υπόσχεση στον υπογράφοντα πριν λίγα χρόνια, ότι θα ξανά κολυμπήσει τον Διάπλου, μόνον όταν αυτός κλείσει ζωή μισού αιώνα! Γίνει δηλαδή, 50 χρονών. Βεβαίως, τότε ο Άγγελος λίαν επιεικώς θα είναι ένα ραμολιμέντο των 80 χρονών! Και το ζητούμενο δεν θα είναι αν θα κολυμπήσει στον 50στο Διάπλου, αλλά αν θα σηκώνεται από το κρεβάτι του να ουρήσει ελεύθερα, ή αν θα μπορεί να περπατήσει.
4. Ο Νίκος ο Μπιλάλης, δεν έκανε σταδιοδρομία ως κολυμβητής Μαραθωνίας Κολυμβήσεως που άνοιξε το άθλημα για όλη την Ελλάδα ο “Διάπλους”, αλλά έγινε αθλητής των 2/3 του “Τριάθλου” (αφού είχε προηγηθεί ο Διάπλους), συνταξιούχος τώρα ταχυδρόμος των “ΕΛΤΑ”, όργωσε τα Μουδανιά οριζοντίως καθέτως και διαγωνίως, ουκ ολίγας φοράς!
5. Ο Θανάσης Βασιλάκης (από τον Πολύγυρο), πουλάει... κομμουνιστικά βιβλία σε έναν κεντρικό δρόμο της πόλεως, και αγωνίζεται να διώξει την Αλιξάντρα από το καλάμι στο οποίο έχει αναρριχηθεί βράχος ριζιμιός, έβγαλε αράχνες στο πόστο της, και δεν λέει να πάει στο σπίτι να φτιάξει καν' αυγό, να φαν το εγγόνια και τα δισέγγονα, που μελάνιασαν στο κλάμα τα σκασμένα!
6. Ο Τάκης ο Ξανθόπουλος έγινε γιατρός, δεν έμαθε ποτέ μπάνιο πέραν του υπτίου στο οποίο είναι και διπλωματούχος (το μετάλλιο του Α' Διάπλου) και, άραξε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ζυγίζει σήμερα και αυτός, πάνω από 260 λίβρες! Σε μια στιγμή παρατολμίας μάλιστα, αν ξανά δοκιμάζει και πάλι τον Διάπλου ο Τάκης, πιθανώς και να μην χρειαστεί να κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του, με το εκτόπισμά του τώρα και μόνον, η καλοκαιρινή αύρα θα τον βγάλει από το μαντείο του Άμωνος Διός, στην... φιλόξενη Γκέλφω ή τα Σπαλαθρονήσια!

Δείτε τώρα πως; η ακατάσχετη, ανόητη, και παραπληροφόριση-φλυαρία αυτού του ασχέτου που έτρωγε το μικρόφωνο όλη μέρα χθες στην παραλία της Νικήτης, επηρέασε και τις ανταποκρίσεις, ή τις δημοσιεύσεις των εντύπων και των ηλεκτρονικών “ΜΜΕ” τα οποία κάλυψαν τον Αγώνα.

Από έγκυρη και σοβαρή -που κόπτεται για την πληροφόρηση- ιστοσελίδα του διαδικτύου:
Ο Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου ξεκίνησε πριν 41 χρόνια, τον Ιούλιο του 1971, όταν μια παρέα 6 Νικητιανών, με κίνητρο την αγάπη για τη θάλασσα, έκανε πραγματικότητα κάτι που για όλους ήταν μια τρέλα, να περάσουν από τη Νικήτη της Σιθωνίας στην Κασσάνδρα, διαπλέοντας τον Τορωναίο κόλπο. Το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά πιο οργανωμένα. Το 1973 η ίδια παρέα ίδρυσε την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων».

Και από άλλη ιστοσελίδα της Χαλκιδικής:
“Τον Ιούλιο του 1971, μια παρέα Νικητιανών, Άγγελος Κουτλιάνος,Μάκης Παπάγγελος, Νίκος Παπαθανασίου, Χρήστος Ξανθόπουλος, Νίκος Μπιλάλης,Γιώργος Καραθανάσης με κίνητρο την αγάπη για την θάλασσα, ξεκίνησε και έκανε πραγματικότητα κάτι που για όλους ήταν μια τρέλα, να περάσουν από τη Νικήτη της Σιθωνίας στη Κασσάνδρα, κολυμπώντας τον Τορωναίο Κόλπο”.

Συμπέρασμα:

Αν συνεχίσουν να ακούν και να αντιγράφουν αυτά τα καλόπαιδα, τον “Βλακοδιδάσκαλο του Μικροφώνου της Παραλίας” του Σαββάτου, στον “41ο Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου”, δεν αποκλείεται να διαβάσουμε μια μέρα, εκεί στο 2020 περίπου, από τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά της χώρας:
Μια παρέα τραβεστί Νικητιανών, θέλοντας να αποδείξει στην “φιλόξενη παραλία της Νικήτης” το 1971 ότι ήταν άντρες, αρχιδάτοι και πουτσαράτοι, μετά από ευθιξία του ανδρισμού τους που τους προκάλεσε η άλλη παρέα των τραβεστί της Κασσάνδρας, έπεσαν στη θάλασσα (όχι για να πνιγούν), αλλά για να αποδείξουν... ότι ήταν άντρες!..

*Αφιλόξενος, γιατί στην Γραμματεία και στην ανύπαρκτη Υποδοχή των ανεγκεφάλων παιδίων του “Σίθωνα” στην Παραλία της Νικήτης, την ημέρα του Αγώνα, δεν προσφέρθηκε στους επισήμους προσκεκλημένους, ούτε ένα ποτήρι νερό!
Η πιο αισχρή, και η πιο εχθρική “υποδοχή” στα ΜΜΕ και άλλους τους άλλους, στην σαραντάχρονη και πλέον ιστορία, του “Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου”!..
**Με μικρή επιφύλαξη, λόγω διδύμου και ομοίου καθόλα αδελφού, αυτός ο Βασιλάκης μπορεί να μην ήταν ο Θανάσης, αλλά ο αδερφός του Χρήστος.

ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ

Δύο μόνον ήταν οι συμμετοχές του ασθενούς φύλλου στον φετινό Διάπλου, τερμάτισαν επιτυχώς και οι δύο, παρότι η μία σκληρό καρύδι, είχε στην πάλη της με τα κύματα όλη μέρα, και αρκετά προβλήματα υγείας.
Ο Διάπλους του 2011, παρότι άρχισε εύκολος και... νωχελικός το πρωί, πισίνα, γρήγορα ξύπνησε, έβγαλε μπουκαδούρα, και έκανε τη ζωή μέσα στο νερό των αργών κολυμβητών-αθλητών, από δύσκολη έως αρκετά δύσκολη.
Φέτος μόνον ένας (ο Χαλκιάς), από τους 26 που “έπεσαν” στην ακτή της Κασσάνδρας εγκατέλειψε με στομαχικά προβλήματα τον Αγώνα, στα μισά περίπου της διαδρομής.
Στις αλλοδαπές συμμετοχές, για πρώτη φορά ήταν και αυτή της Αργεντινής.
Ο κατάλογος των Κολυμβητών και η σειρά τερματισμού τους, δεν δόθηκε ποτέ στα ΜΜΕ από τα ανεγκέφαλα παιδάρια του “Σίθωνα”, γι αυτό και δεν μπορείτε να τον δείτε εδώ. Τόσο καλά οργανωμένος ο Αγώνας ήταν!
Υποτονική και μικρή η συμμετοχή του κόσμου, τόσο στην παραλία της Νικήτης κατά τη διάρκεια της μέρας, όσο και το βράδυ στην απονομή των μεταλλίων. Η μικρότερη όλων των εποχών. Λίγες εκατοντάδες άνθρωποι.
Απουσίαζαν ΑΠΑΝΤΕΣ, από το πολιτικό σκυλολόι της Ελλάδος, φοβούμενοι το γιουχάισμα ή το γιαούρτωμα, το οποίο υποδέχεται κάθε τελευταία τους εμφάνιση, απανταχού της χώρας. Από το φιλοθεάμων κοινό.
Όλες οι άλλες “παράλληλες εκδηλώσεις”, ήταν από βαρεμάρα ανία, έως υπέρμετρη βαρεμάρα και ανία!
Φλύαρες και πολύ μεγάλες, φανφαρονικές οι δηλώσεις του Γιάννη Τζίτζιου για τα μελλοντικά σχέδια του Αγώνα...
Γιάννη, πρόσεχε τι λες... Πάλι θα ξευτελιστείς... Τον Αγώνα πρέπει να τον αναλάβει σοβαρά ο Δήμος Σιθωνίας με την Εταιρεία του, αφού δεν τον κατήργησε και αυτόν ο “Καλλικράτης”. Να κρατήσει πανηγυρικά και παραδοσιακά τον καλοκαιρινό Διάπλου που έγινε πανεύκολος ακόμα και για μένα, να τον αναβαθμίσει και να τον δυσκολέψει στο υπόλοιπο του έτους, να τον κάνει “όλων των εποχών”! Να ρίξει λεφτά. Με τις πορδές, δεν βάφουν αυγά!.. “Δει δη χρημάτων, και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων”.
Δεν έχει νόημα κάποιοι “νταήδες” να τον πηγαινοέρχονται αθέμιτο ανταγωνισμό τρεις και τέσσερις φορές, έτσι για να κάνουν το κομμάτι τους.
Ο Κώστας Πιλακούδης με το κινηματογραφικό του συνεργείο, ήταν και πάλι όλες τις μέρες παρών. Ο Νίκος ο Πάντης καλλιτέχνης φωτογράφος, παρών όπως και πέρυσι πρόπερσι, στον 41ο Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου.
Η ΕΤ3 ήταν παρών, και με εκτενέστατο ρεπορτάζ παραλίας όλη την ημέρα, καθώς και άλλα, άγνωστα σ' εμάς τηλεοπτικά μέσα, συνεργεία.
Τα σωστικά μέσα και οι πρώτες βοήθειες διέπρεψαν για μία ακόμα φορά άψογα, στον 41ο Κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου.
Οι λεμβούχοι (βαρκάρηδες) της Χαλκιδικής, κι εφέτος σαμποτάρισαν τον Αγώνα, απαίτησαν παραπάνω χρήματα; Οι λεμβούχοι!..
Χαριτωμένες παρουσίες οι μικροί εθελοντές και εθελόντριες του Διάπλου, τόσο στην υποδοχή των αθλητών, όσο και επί σκηνής.
Στον 42ο Κολυμβητικό Διάπλου, να αφαιρεθεί έως και δια ροπάλου η διοργάνωση του Αγώνα από τον “Σίθωνα”, ένα ανύπαρκτο και ανυπόστατο σωματείο που εμφανίζεται φάντης μπαστούνι... ραδιενεργός, μόνο κάθε καλοκαίρι και σ΄ αυτόν τον Αγώνα.
Τον Διάπλου Γιάννη Τζίτζιο πρέπει να τον αναλάβει, έστω και με καθυστέρηση 40 χρόνων η Πολιτεία, το Κράτος. Αυτό το πλήρως ανυπόληπτο και διαλυμένο, που το καταντήσατε εσείς τα λαμόγια-πολιτικοί, από Πρόεδρο Δημοκρατίας, μέχρι και τελευταίου υπαλλήλου, κλητήρα του Δήμου Σιθωνίας.
Το ελικόπτερο, έδωσε και φέτος τη δική του μεγαλόπρεπη παρουσία.

[]